שמן מורינגה

תכונות המרפא של שמן המורינגה ידועת כבר מאות ואלפי שנים, במצרים הקדומה שימש השמן לחניטת פרעונים, זאת בזכות יכולות השימור המדהימות של השמן העשיר בנוגדי חמצון (אנטי-אוקסידנטים). בתרבות המדבר הערבית היה נהוג למרוח את שמן המורינגה על הפנים על מנת להגן עליהן מהשמש המדברית הקופחת ורוחות המדבר השוחקות. הרומאים השתמשו בשמן כבסיס לבשמים ולמוצרי קוסמטיקה בזכות תכונות השימור וטיפוח העור ובגלל יכולות הספיגה הגבוהה שלו בעור, תכונה חשובה להזנת העור.

 

 

השמן מופק מזרעי עץ המורינגה, הגדלים בתרמילים התלויים מענפי העץ, הזרעים מכילים כמות מדהימה של שמן, כ- 42% אחוז ממשקל הזרעים הינו שמן טהור ויציב. השמן הקל ובעל הטעם המשובח שימש מליוני הודים במאות השנים שחלפו לבישול ורפואה טבעית. רפואה היורוודית מייחסת לצמח המורינגה חשיבות עליונה, ומפרטת עשרות טיפולים שונים הניסמכים על חלקי העץ השונים. מחקרים מודרניים מוכיחים תכונות מרפא רבות לעץ המורינגה ומחזקים את ההכרה בעץ כמזון-על.
שמן המורינגה הינו יציב במיוחד ובעל אורך חיי מדף ארוך במיוחד (כ 5 שנים ויותר). יציבות זו הופכת את השמן לבסיס טבעי מובחר לשמנים אתריים ובלתי יציבים, ומכאן הפופולריות של השמן בתעשיית התמרוקים והבשמים אשר מאות בשנה מפיקה בעזרת השמן בשמים מובחרים. אלרגיות עור, גירודים, גירויים, פצעים וכוויות מטופלים בעזרת שמן המורינגה בהצלחה רבה על ידי האדם מאות שנים, באסיה, אפריקה ודרום אמריקה בהם העץ גדל באופן טבעי.
שמן המורינגה הינו קל, בהיר וטעים למאכל, ובדומה לשמן זית בעל ריכוז שומנים נמוך ולכן מהווה מקור שמן בריא במיוחד. השמן מוכר גם כן בשמו שמן בהן (Bahn oil, Ben Oil), ומשמש לעיסוי ביטנה של אישה הרה. שמן המורינגה מרגיע ומרכך עור, מזין ומנקה את נקבוביות העור ומשמש כטיפול אנטי-אייג'ינג טבעי. שמן המורינגה נפוץ מאוד בתעשיית הסבונים וסבונים המופקים משמן המורינגה נחשבים סבוני יוקרה הנימכרים בחנויות המובחרות. ניתן למצוא כיום מספר רב של תמרוקים, סבונים, שמפו, מרככי שיער ובשמים המבוססים על שמן המורינגה.